Trein Spelletjes

Trein Spelletjes

SPEL VAN SPOREN – DE SPEELGOEDTREIN

Het is heerlijk om te ontspannen met iets luchtigers en ontspannends na het numerieke gekraak en micromanagen van zware treinsimulators. Tracks – The Toy Train Set Game vult die leegte. Tracks is een zandbak-achtig bouwspel zonder specifiek doel, maar wel om een zo grillig mogelijke kleine stad te maken met houten speelgoedtreinen en -sporen. Je weet wel, degene die je je herinnert uit je kindertijd.

Sporen zijn boeiend vanwege hun nostalgie. Het is de ideale omgeving voor het realiseren van alle grote ideeën die je jongere zelf niet helemaal kon uitdrukken met speelgoed. Tracks zijn de perfecte manier om dat latente gevoel van jeugdig vakmanschap weer aan te wakkeren. Het is even amusant als vernieuwend.

HET RIJK VAN DE SPOORWEGEN

Railway Empire, een van de meest recente treinsimulatie/-managementspellen op de markt, heeft een aantal wijzigingen aangebracht in het model dat al die jaren geleden door Railroad Tycoon is neergezet. De meest opvallende van deze toevoegingen is de optie om meer dan 300 innovaties te onderzoeken, waaronder nieuwe treinen, efficiëntere motoren, upgrades voor stations en nog veel meer, beschikbaar via een techboom geïnspireerd op 4X-spellen.

In je groeiende rijk is personeelsbeheer van cruciaal belang; je moet iedereen inhuren en betalen, van ingenieurs tot stationsmanagers. Railway Empire stelt spelers ook in staat spionage in te zetten om de concurrentie te vernietigen, wat tot enkele nare methodes leidt. De aanpassingen aan de formule in Railway Empire maken het de moeite waard om te wachten. De toevoegingen aan de formule in Railway Empire maken het het wachten waard. Het is zeldzaam om nieuwe treinspellen te zien in de traditionele Tycoon-stijl, en Railway Empire’s aanpassingen aan de procedure maken het het wachten waard.

EXODUS METRO

Zoals je in onze Metro Exodus PC review kunt zien, is dit net zo goed een treinspel als een survival horror scare-em-up. Tijdens je reis door het door atoomenergie geteisterde Rusland kom je een heleboel interessante personages tegen. De meest essentiële is echter de Aurora, het massieve, stoomslurpende metalen schip dat je erdoorheen vervoert.

Deze locomotief wordt je thuis voor de duur van het derde deel van de reeks, en je breidt hem uit naarmate meer overlevenden zich bij je aansluiten op je zoektocht naar een schilderachtigere thuis dan de benauwde metro eronder. Je kunt zelfs met een Aurora-uitbreiding terug naar je mobiele basis rijden. Je moet onderweg wel een gigantische gemuteerde walvis en een horde Humanimals ontwijken, maar dat is het zeker waard. Bereid je voor op een drastische verandering van de Aurora tussen het moment dat je hem voor het eerst gebruikt en het moment dat je de verschillende eindes van Metro Exodus bereikt.

De Aurora wordt gezelliger naarmate je bende groter wordt. Tussen monsterlijke bestemmingen kun je de tijd doden door op je gitaar te tokkelen, van maaltijden en biertjes te genieten en met je schoonvader Miller te roken. Het Aurora wordt rustgevender naarmate de wereld buiten steeds onaangenamer wordt – en af en toe vol moordlustige kannibalen. Als Rusland te veel wordt voor Artyom, is het de Aurora die altijd zijn zware reis weer op de rails weet te krijgen.

OP DE COMPUTER, TREIN BORDSPELLEN SPELEN

In de wereld van de treinspellen hebben ze een lange en illustere geschiedenis. Er is een heel bordspellengenre gewijd aan het leggen van sporen en het besturen van treinen. En gelukkig zijn twee van de beste compatibel met de PC.