Een Xbox 360-controller uitschakelen op een Windows-pc

De Xbox 360 is snel het meest gespeelde videogamesysteem geworden. Ondanks de wijdverbreide bekendheid met de Bluetooth Xbox One-controller, moeten sommige spelers nog steeds leren hoe ze deze kunnen uitschakelen. Druk op de knop op je Xbox One-controller om deze uit te schakelen. Android-apparaten met Project xCloud en Windows-computers met Bluetooth hebben geen toegang tot dit menu.

Dit probleem is eenvoudig op te lossen. Je hoeft alleen maar zes seconden op de Xbox-knop te drukken.

Een met Bluetooth verbonden Xbox-controller uitschakelen

Wanneer verbonden met een Bluetooth-apparaat, wordt de Xbox draadloze controller niet automatisch uitgeschakeld. Er bestaat een eenvoudige methode om de Bluetooth-verbinding van de controller uit te schakelen.

  • De Xbox draadloze controller kan worden gebruikt met andere apparaten dan een Xbox Series X/S via een koppelingscode.
  • Wanneer de controller is gekoppeld aan een Xbox, wordt deze uitgeschakeld. Dit is anders als je de Xbox-controller met andere apparaten gebruikt.
  • Als u dit probleem bent tegengekomen, kunnen de onderstaande procedures u helpen het probleem op te lossen.
  • De Xbox-knop bevindt zich bovenop je controller, dus druk er eerst op.
  • Houd de knop nu zes seconden lang ingedrukt.
  • Hopelijk wordt het nu uitgeschakeld.
  • Als u de communicatie met de vorige Bluetooth-koppeling wilt hervatten, moet u deze weer inschakelen.
  • Om een harde herstart uit te voeren, wat soms firmware-gerelateerde problemen kan oplossen, moet u het minstens 15 seconden ingedrukt houden.

De methode is eenvoudig te volgen.

De Android-versie van Project xCloud is vrijgegeven. De tweede generatie Xbox Elite Series-controller is nu beschikbaar en beschikt over Bluetooth-connectiviteit voor gebruik met pc’s en mobiele apparaten. Iedereen moet de juiste manier leren om het nu uit te schakelen.

Enkele dingen om te onthouden

Alleen op een volledig bijgewerkte computer kunt u Bluetooth gebruiken.

De controller die je gebruikt, moet ook up-to-date zijn.

De Xbox draadloze controller beschikte over Bluetooth-connectiviteit voor verschillende apparaten, waaronder computers, mobiele telefoons en virtual en augmented reality-headsets. De Bluetooth-kaart in uw gadget bepaalt hoe betrouwbaar de verbinding zal zijn. De dingen die je tegenkomt, kunnen van persoon tot persoon verschillen.

Draadloze Xbox-controllers kunnen slechts met één apparaat tegelijk worden gebruikt. Nadat je Xbox draadloze controller aan je telefoon is gekoppeld, kun je deze aan je console koppelen. Om te beginnen met het koppelen van je controller, druk je op de koppelknop op je console. Je kunt games spelen in de cloud of op afstand door je controller via Bluetooth te koppelen met een mobiel apparaat.

De Xbox Stereo Headset Adapter, een chatpad en andere soortgelijke accessoires zijn bijvoorbeeld niet compatibel met Bluetooth.

Er mag slechts één Bluetooth-controller tegelijk worden gebruikt. De prestaties van apparaten met meerdere Bluetooth-controllerverbindingen variëren.