De beste trein spelletjes op PC

Wil jij de volgende grote spoorwegmagnaat worden? De beste treinspellen voor PC zullen je vaardigheden op de proef stellen.

Wat zijn de beste treinspellen voor de PC? Of het nu de praktische kant is van het in kaart brengen en regelen van sporen of het verlangen om de ellebogen te wrijven met Vanderbilt en Stanford, twee van de grootste spoorwegmagnaten in de geschiedenis, er is iets heel aantrekkelijks aan het idee van het ontwikkelen en onderhouden van je netwerk van spoorwegen. Het runnen van een spoorwegbedrijf is een moeilijke maar lucratieve onderneming die zelfs de meest bedreven zakenmensen kan maken of breken – en het is ook erg leuk.

Potentiële baronnen hebben een overvloed aan alternatieven als het gaat om PC trainingsspellen. Spoorwegbeheer is een decennia oud genre dat zijn oorsprong vindt in het begin van de jaren 1980, en het heeft een lange en illustere geschiedenis vol klassiekers en moderne meesterwerken.

Het zijn niet allemaal grote, uitgestrekte, complexe bedrijfsmanagementsimulaties. Natuurlijk, die zijn er voor degenen onder ons die hun tycoonspieren willen strekken, maar het is ook leuk om met een treinset te gaan zitten en je fantasie de vrije loop te laten.

In deze lijst vind je negen van de beste treinspellen voor PC. De lijst bevat alles van hyperrealistische simulaties tot snelle puzzelspellen, zodat elke aspirant-treiningenieur wel iets van zijn gading zal vinden.

De beste treinspellen op PC zijn als volgt:

NATIE VAN DE SPOORWEGEN

Als je je passie voor treinen wilt combineren met strategie, is rail Nation meer een managementspel dan een spoorwegsimulatiespel. Het richt zich op alle finesses van het runnen van je spoorwegimperiums, zoals economische oplossingen en machtsverschuivingen. Je begint klein en werkt je op tot een netwerk van treinen en haltes terwijl je strategisch je werknemers, winstgevendheid en het vormen van allianties met andere trein bedrijven beheert. Rail Nation verdiept zich in de details van treinen, dus er is genoeg te bewonderen, en het is gratis te spelen.

RAILROAD TYCOON II is het vervolg op RAILROAD TYCOON.

Het genre van spoorwegbeheer is naar verluidt begonnen met het eerste Railroad Tycoon-spel dat in 1990 werd gelanceerd. Railroad Tycoon, het geesteskind van game design grootheid Sid Meier, plaatst je in de schoenen van een opkomende miljardair en geeft je de leiding over de belangrijkste onderdelen van een opkomend spoorwegimperium in de vroege tot midden jaren 1800. Je creëert stations, legt sporen aan, bepaalt vrachtprijzen, koopt nieuwe locomotieven en breidt je netwerk uit met een startkapitaal van 1 miljoen dollar.

De Railroad Tycoon-serie ging in 2003 het hedendaagse tijdperk in. Het derde spel in de reeks schakelde over op 3D-beelden en verliet het op rasters gebaseerde spoor-bouwsysteem van de vorige spellen. Ook werd het aantal toegankelijke locomotieven verhoogd tot 60, het grootste aantal dat in een Railroad Tycoon-spel te zien was. De belangrijke veranderingen worden afgerond met een uitgebreide economische opknapbeurt, waardoor dit een van de beste strategiespellen voor treinfans is.

Railroad Tycoon 3 is ook een soepelere ervaring dan zijn voorganger, dankzij een paar verbeteringen in de kwaliteit van het leven. De mogelijkheid om treinen zo te programmeren dat ze de meest winstgevende en meest gevraagde vracht vervoeren, vermindert de hoeveelheid micromanagement die nodig is. De overworld-knop maakt het eenvoudig om te bepalen waar bepaalde grondstoffen moeten worden afgeleverd voor de grootste winst in je netwerk. Over het geheel genomen is dit de Railroad Tycoon-formule op zijn glimmendst en gepolijstst.